Voor de functies Consultatie & Advies en Organiseren van hulp zijn we begonnen met het inrichten van een groot netwerk binnen ons Overijssels zorglandschap waar we een beroep kunnen doen als het gaat om (out of the box) meedenken bij ingewikkelde vragen, maar ook om in te kunnen zetten bij het organiseren en uitvoeren van passende hulp.

Hierbij kun je denken aan een Overijssels netwerk van experts rond eetstoornissen of autisme, maar ook brengen we in kaart welke netwerken er landelijk bestaan waar we een vraag aan kunnen stellen. Eigenlijk ontwikkelen we een soort navigatiefunctie waarbij we snel kennis en hulp kunnen inschakelen bij ingewikkelde vragen, en zo het ‘kastje naar de muur effect’ kunnen voorkomen.

Dit vraagt van de organisaties waar de experts werkzaam zijn, een bepaalde opstelling als netwerkorganisatie. Het is van belang dat de expert flexibel en met mandaatfunctie ingezet kan worden; in vertrouwen dat de visie van de moederorganisatie daarnaast ook geborgd is. In de praktijk merken we dat dit spannend is, maar ook dat het elkaar niet bijt: out of the box denken en doen kan volgens ons júist wanneer er veel kennis en kunde onder ligt die vanuit opleiding en praktijk is opgebouwd. Doe je mee? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..