In februari gaf de stuurgroep van het Expertisenetwerk Jeugd Overijssel, bestaande uit bestuurders vanuit gemeenten, zorgaanbieders, onderwijs en jeugdbescherming, opdracht aan het kernteam om een analyse te maken van ons huidige zorglandschap voor jeugdigen met meervoudige en complexe problemen en welke hiaten er zijn. 

Wij onderzochten hoeveel jongeren in residentiele voorzieningen verblijven, welke woon- en verblijfsvoorzieningen aanwezig zijn in Overijssel, in hoeverre armoede, laaggeletterdheid en echtscheiding een rol speelt bij een uithuisplaatsing en welke hiaten er worden ervaren in het veld. Vervolgens hebben we gekeken welke stappen zorgaanbieders en gemeenten moeten zetten om een passend zorglandschap te organiseren. We hebben een nulmeting opgeleverd in de vorm van een praatplaat. Deze hebben we in verschillende gremia besproken. We zijn ook benieuwd naar jouw reactie.

Heb je aanvullingen? Jeuken je handen om samen aan de slag te gaan? We horen het graag. De volgende stap is gezamenlijk te kijken naar oplossingen voor de hiaten in het huidige zorglandschap. Daarvan houden we je op de hoogte. Je kunt de praatplaat hier downloaden. Wil je reageren? Dan kan je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Praatplaat Zorglandschap Expertisenetwerk Jeugd Overijssel

Gerelateerde onderwerpen