Binnen het Expertisenetwerk Jeugd Overijssel staat kennisontwikkeling en kennisdeling centraal. We leren van casuïstiek van jongeren en gezinnen met meervoudige complexe problematiek, van elkaars professionaliteit als zorgverleners en van de onderlinge samenwerking als zorgorganisaties rond de jongere.


Zoveel mogelijk maken we gebruik van alles wat er in Overijssel al gebeurt op het gebied van kennisontwikkeling, onderzoek en monitoring. We willen huidige ontwikkelingen aan elkaar verbinden, maar ook nieuw onderzoek dat nodig is stimuleren en faciliterend zijn. De Overijsselse kennisinstituten vormen samen een ‘kennisnetwerk’. Samen geven zij een Overijsselse onderzoeksagenda vorm op het gebied van jeugdhulp. We zorgen ervoor dat kennis die er al is, ook daadwerkelijk bij de professionals terecht komt!

We maken in dit hoofdstuk onderscheid tussen twee onderdelen binnen deze functie:

  • Het leren van casuïstiek op basis van de monitoring van het RET
  • Een Overijsselse onderzoeksagenda

Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, we zoeken naar mensen die heel veel weten en bereid zijn om hun kennis te delen, bijvoorbeeld in een RET.

Financiering van onderzoek

Vanuit het Expertisenetwerk Jeugd Overijssel zijn onderzoeksgelden begroot ten behoeve van de kennis- en leerfunctie. Dit bedrag kan worden aangewend voor onderzoeksvragen die gericht zijn op verbetering en vernieuwing van de kwaliteit van zorg voor meervoudige complexe problematiek van jeugdigen en gezinnen in Overijssel.

Om gebruik te maken van dit budget zijn er spelregels vastgesteld (zie onderaan deze pagina). 

Mocht je vragen hebben over deze financiële hulp dan kan je terecht bij Saskia Prijs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onderstaand vind je de uitwerking van de onderzoeksgelden 2023:

  • Klik hier voor de spelregels voor financiering van impulsgelden voor ontbrekende oplossingen in het zorglandschap (niet-casuïstiekgebonden)

Wil je een aanvraag doen om gebruik te maken van de onderzoeksgelden?

  • Klik hier voor het concept-aanvraagformulier voor financiering van impulsgelden voor ontbrekende oplossingen in het zorglandschap (niet-casuïstiekgebonden)
  • Klik hier voor de antwoorden op veelgestelde vragen

Aanvragen voor financiering van onderzoek kunnen het hele jaar door worden aangevraagd.