Binnen Overijssel gebeurt al het nodige aan onderzoek. Zo zijn er onder andere lectoraten op het gebied van jeugdhulp binnen de Hogescholen Saxion en Windesheim, hebben Accare en Karakter beiden een Academische functie voor de provincie Overijssel, zijn er in beide jeugdregio’s Kenniswerkplaatsen op het gebied van jeugd en in Twente huist het Kennispunt Twente waar onder andere de Twentse Monitor Sociaal Domein (TMSD) wordt gevuld.

De afgelopen periode is een inventarisatie gemaakt van alle bestaande onderzoeks- en kennisinstituten binnen Overijssel. Er is dus zicht gecreëerd op het Overijsselse kennisnetwerk, welke onderzoeksthema’s er zijn, welke onderzoeken er lopen en welke actuele onderzoeken recent zijn afgerond.

Vanuit deze inventarisatie zijn we gestart met de Overijsselse Onderzoeksagenda, waarin we onderzoeks- en kennisinstituten aan elkaar verbinden om tot een gezamenlijke visie en ambitie op jeugdhulp en meervoudige, complexe problematiek te komen.

Ook leggen we landelijke verbindingen, bijvoorbeeld met het Nederlands Jeugdinstituut en de Kennis- en Leerfunctie van de overige zeven Expertisenetwerken in het land.

Wil jij meewerken aan het ontsluiten van die kennis en hulp aan elkaar in Overijssel? Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je nieuws ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Gerelateerde onderwerpen