Per 1 mei is Esther Roenhorst gestart als Netwerkcoördinator bij het Expertisenetwerk jeugd Overijssel. Esther heeft een uitgebreide achtergrond in de jeugdzorg, met werkervaring bij organisaties zoals Pactum en Ambiq in verschillende functies, waaronder gezinshulpverlener, en heeft zich gericht op adoptie- en pleegzorgproblematiek. 

Later verschoof haar focus naar crisishulpverlening, waarbij ze als projectleider en manager werkte bij de ambulante behandelpoli. Daarnaast is Esther actief als trainer bij VanMontfoort en is ze lid van de raad van commissarissen van een zorgorganisatie. In mei 2024 is Esther gestart bij het Expertisenetwerk als netwerkcoördinator. Ze geniet van het werken met mensen, is oprecht geïnteresseerd in hun verhalen wat het voor haar gemakkelijk maakt om mensen en partijen te verbinden. Esther is ervan overtuigd dat elk kind het beste af is in een thuissituatie en hoopt bij te dragen aan een sterke focus op deze benadering.

Haar rol als netwerkcoördinator en als tijdelijk RET-voorzitter Twente

Esther zal zich als netwerkcoördinator richten op het stimuleren van zorgontwikkelingen, het oplossen van hiaten en het versterken van samenwerkingen binnen het netwerk. Ze werkt nauw samen met bestaande partijen om te ontdekken wat er anders kan en om organisaties beter met elkaar te verbinden. 

Esther ziet dat jongeren van 17+ met GGZ-problematiek en gedragsproblemen moeilijk een plek vinden in het zorglandschap. De juiste aanbieder of plek wordt vaak niet gevonden en organisaties durven de verantwoordelijkheid niet altijd aan. Volgens Esther is er winst te behalen door samen te kijken hoe dit gezamenlijk kan worden aangepakt en om samen verantwoordelijkheid te nemen.

Naast haar rol bij het Expertisenetwerk is Esther tijdelijk RET-voorzitter. In deze rol houdt ze zich bezig met verschillende kerntaken, zoals het bieden van advies en consultatie, het meekijken, anders leren denken en het verbinden van mensen. Het Expertisenetwerk heeft vijf opgaven opgesteld waarmee ze gezamenlijk bezig zijn. Esther zal zich voornamelijk richten op eetstoornissen en onvoorwaardelijk wonen. Onvoorwaardelijk wonen valt ook onder de Versnellingsaanpak. Haar taken bij het RET en als netwerkcoördinator vullen elkaar mooi aan en versterken elkaar. Per 1 september zal Esther haar rol als tijdelijk RET-voorzitter overdragen aan Caspar Warnawa.

Esther denkt graag met je mee!

Heb jij een goed idee om de zorg te verbeteren, een frisse blik, of wil je graag even sparren? Esther gaat graag met je in gesprek over hoe we gezamenlijk buiten de kaders kunnen denken en samen het verschil kunnen maken in het jeugdzorglandschap, eventueel ondersteund door de beschikbare impulsgelden.

Neem dus zeker contact op met Esther voor een gesprek via de volgende gegevens: e.roenhorst@enschede of telefonisch via 06-27389283.

Heb je een casus voor het RET?

Dan kan je deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gerelateerde onderwerpen