Onderstaande uitnodiging is via verschillende cliënten- en jongerenraden uitgezet om jeugdigen te vragen mee te praten en denken over de Aanpak Wachttijden. Dat vindt plaats op 28 en 29 maart. Ken jij of ben jij een jeugdige die ervaring heeft met wachttijden en deze ervaring wil delen? Wees dan welkom om aan te sluiten.

Heb je hier vragen over of wil je je aanmelden? Dat kan door een e-mail te sturen naar Lieke, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Monique, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pizzapraat: praat mee en verander jouw jeugdzorg

Wat doet wachten op hulp met een jeugdige en wat kunnen wij doen om In Twente en IJsselland werken gemeenten en zorgaanbieders samen aan passende (jeugd)zorg waarin jij en je gezin centraal staan. Dat doen we door mét elkaar, jeugdigen, ouders en hulpverleners, te praten en niet over elkaar. Zo komen we samen tot goede oplossingen in het jeugdzorglandschap. Vanuit het Expertisenetwerk Jeugd Overijssel coördineren we de vragen die vanuit verschillende programma’s spelen. Over die vragen willen we met jou en/of je ouders in gesprek.

Twente werkt aan een Aanpak Wachttijden

Twente gaat graag met jou in gesprek over de wachttijden in de jeugdzorg. Er zijn in Nederland en in Twente lange wachttijden in de jeugdhulp. Dat is vervelend voor de jeugdigen en gezinnen die wachten op hulp. Gemeenten en zorgaanbieders hebben een plan opgesteld om wachttijden in de jeugdhulp in Twente op te lossen. We willen dat alle jeugdigen op tijd de juiste zorg krijgen. We hebben 16.000 jeugdige cliënten, dat betekent 128 op 1.000 jeugdigen gemiddeld per Twentse gemeente. We zien in de afgelopen jaren dat de aantallen stijgen. Het is dus heel belangrijk om met jeugdigen in gesprek te gaan over wat wachttijden met je doet, wat we anders moeten doen en hoe het beter kan. Als we horen wat jij nodig hebt kunnen wij beter jeugdzorg organiseren voor jou en alle andere Twentse jeugdigen. We nodigen je uit voor een pizzasessie.

Praat mee tijdens de pizza-sessie Wachttijden

We vragen je aan te schuiven op 28 maart in Twente of op 29 maart in IJsselland. De locaties zijn nog niet bekend, daar werken we nog aan. Wij regelen pizza, drankjes en een fijn gesprek. Na afloop krijg je € 30,- en uiteraard betalen we je reiskosten. Mocht vervoer een probleem zijn, laat het dan even weten. Dan kijken wij wat we kunnen regelen.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Lieke, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Monique, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot binnenkort. Groetjes van Lieke en Monique

Wil je meer lezen over het Expertisenetwerk? Dat kan hier. Heb je vragen? Dan staat Lieke Helmes voor je klaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer lezen over de Aanpak Wachttijden Jeugdhulp Twente? Dat kan hier. Heb je vragen? Dan kan je de programmaleiders Erik Otten en Saskia Prijs mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gerelateerde onderwerpen