Voor iedere jeugdige uit de regio een passende oplossing, ongeacht de complexiteit van de hulpvraag. Daarvoor staan jeugdigen, ouders, zorgaanbieders en jeugdzorgregio’s aan de lat. Als voorzitter heb je hierin een verbindende rol om de samenwerking in complexe casuïstiek te bewerkstelligen.

De top 3 van deze baan

Dit is waarom jij als Voorzitter RET van deze baan gaat houden:

  1. Je gaat het leuk vinden om samen te werken met jouw collega’s, omdat wij als collega’s betrokken zijn en altijd bereid zijn elkaar te helpen.
  2. Je bent een verbindende schakel tussen vele teams binnen de gemeente en de regio.
  3. Je kan echt het verschil gaan maken voor jeugdigen met een complexe hulpvraag.

Als voorzitter van het Regionaal Expertteam

  • vervul je een cruciale rol in het faciliteren van diverse samenwerkingen bij complexe casuïstiek binnen de jeugdhulp. Je belichaamt de transformatiegedachte, waarbij je advies geeft met als doel "zo thuis als mogelijk". Met diepgaande kennis van diverse domeinen binnen het Sociaal Domein ben je in staat om vragen breed te benaderen en oplossingen te vinden die alle aspecten omvatten;
  • stuur en coach je het team als leidend figuur van het RET, terwijl je ook als verbindingspersoon fungeert met Team AnderS. Problemen schrikken je niet af; jouw uitstekende analytische vermogen stelt je in staat om doortastend op te treden en nieuwe mogelijkheden te ontdekken;
  • moedig je zorgprofessionals aan om anders te denken en te handelen, in lijn met de transformatieopdracht. Je zoekt naar ruimte binnen wet- en regelgeving om met effectieve oplossingen te realiseren, waarbij je indien nodig domeinoverschrijdend denkt en handelt;
  • ben je met een breed regionaal netwerk en de vaardigheid om op verschillende niveaus en beleidsterreinen te schakelen, in staat om belangen te harmoniseren en richting te geven aan de samenwerking tussen betrokken partijen. Je communicatieve vaardigheden, vastberadenheid en besluitvaardigheid dragen bij aan het opbouwen van een sterk Expertteam dat gezamenlijk werkt aan het vervullen van de opgave.

Dit krijg je

Een baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor jeugdige en gezinnen uit de regio, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Wat je verder krijgt:

  • Een brutomaandsalaris in schaal 11 tussen € 4.211,- en € 5.997,- op basis van een 36-urige werkweek.
  • 27 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
  • Een werkweek van 32 uur per week.
  • Bovenop het salaris krijg je ook een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutojaarsalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen (ver)kopen en opleidingen volgen. Ook mooi: je kunt je IKB inzetten om je woning te verduurzamen!
  • Goede ondersteuning van jouw opleidingswensen via onze eigen Enschede Academie of via Twentse Kracht, waar wij onderdeel van zijn.
  • Ga je voor je werk op pad? Dan zorgen wij dat er duurzame vervoersmiddelen voor je klaar staan (ov, elektrische fiets of e-auto). Als het om je eigen woon-werkverkeer gaat, kun je met belastingvoordeel je IKB inzetten.
  • Een goede pensioenregeling.
  • De voorzieningen die je nodig hebt om, als je dat wilt, vanuit huis te werken. Van een computerscherm tot een goed bureau.
  • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden in je eigen én andere vakgebieden. In onze veelzijdige gemeente kun je alle kanten op!
  • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Op deze vacature zijn de cao-gemeenten en de Aanvullende Arbeidsvoorwaardenregeling Enschede (AAE) van toepassing.

Hier ga je werken

Het Regionaal Expertteam (RET) is een samenwerkingsverband, die zich richt op het bieden van een regionale oplossing voor elke jeugdige met complexe en meervoudige hulpvragen.

De belangrijkste taken van het Regionaal Expertteam zijn:

  • Het geven van een toekomstgericht advies vanuit het perspectief van de jeugdige en ouders, waarbij alle leefgebieden zijn meegenomen en het gewone leven van de jeugdige en ouders het vertrekpunt is;
  • Het komen tot een plan van aanpak voor het organiseren en financieren van passende hulp;
  • De opvolging van het gegeven advies;
  • Een bijdrage leveren aan het expertisenetwerk Jeugd Overijssel door te leren van casuïstiek. 

We willen in Twente het aantal uithuis- en doorplaatsingen van jeugdigen terugdringen. Het RET heeft een belangrijke ondersteunende rol in de regio om deze transformatie vorm te geven. Het RET maakt onderdeel uit van de versnellingsaanpak Twente en is volop in ontwikkeling. De versnellingsaanpak bestaat uit 3 onderdelen, te weten het RET 2.0, Team AnderS en de Anders Ambassadeurs. We werken toe naar een meer wendbaar RET. Dit traject is ingezet in samenwerking met de betrokken experts, waarbij het netwerk van experts ook kan worden uitgebreid. Het RET staat in nauwe samenwerking met de recent gestarte Teams AnderS.

Jouw team

Je maakt deel uit van verschillende (netwerk) teams en samenwerkingen. Elke twee weken vindt er een RET-overleg plaats. Het RET-overleg bestaat uit een team van ongeveer 7 experts vanuit verschillende jeugdhulp-organisaties, onderwijs en een ervaringsdeskundige. Naast het RET maak je ook onderdeel uit van het team Expertisenetwerk en ben je verbonden aan de recent gestarte Teams AnderS.

Dit zien we graag in jou

Je hebt aantoonbare kennis in het jeugddomein en draagt je onafhankelijke rol met senioriteit uit. Je beschikt over verbindende vaardigheden en een open houding. Met jouw diplomatieke stijl en overstijgende capaciteiten weet jij met diverse partijen met verschillende belangen toch gezamenlijke doelen te bereiken. Je bent omgevingsbewust en voelt je betrokken bij actualiteiten die van invloed kunnen zijn op de werkzaamheden of op de samenwerkingspartners van het Regionaal Expertteam. Je stimuleert samenwerking en brengt verschillende partijen op één lijn in het belang van de casus. Je bent in staat om onderscheid te maken tussen casuïstiek, managementprocessen en strategisch niveau en kan daar een juiste afweging in het belang van de jeugdige voor te maken. 

Verder:

  • Heb je HBO+ of academisch werk- en denkniveau.
  • Weet je de weg in het sociaal domein en de gemeentelijke keten en heb je ervaring met complexe casuïstiek binnen de jeugdzorg en/of het sociaal domein.
  • Ben je besluitvaardig, initiatiefrijk, integer en innovatief. Je kunt goed luisteren, observeren, adviseren en adresseren, zowel gevraagd als ongevraagd.

Solliciteer direct

Je kunt tot 20 mei 2024 reageren via de website van gemeente Enschede. Wil je eerst meer informatie over de vacature? Neem contact op met Saskia Prijs, Programmamanager via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-25575713. De gesprekken vinden plaats op 24 mei 2024. Zet deze datum alvast met potlood in je agenda.

Gerelateerde onderwerpen