Leonie de Boer is sinds begin dit jaar aangesloten bij het RET IJsselland en Twente en uiteraard stelt zij zich ook graag voor. “Ik ben Leonie de Boer. 5 Jaar geleden ben ik vanuit Friesland verhuisd voor de liefde. Ik ben nu samen met mijn vriend woonachtig in Hengelo, Overijssel.   

Ik werk sinds 2 jaar als ervaringsdeskundige, dit doe ik nu bij Ixta Noa in Enschede. Naast deze plek mag ik vanaf februari beginnen als ervaringsdeskundige bij Accare en zal ik ook aansluiten bij het RET.   

Ik richt mij bij Ixta Noa voornamelijk op het ondersteunen van deelnemers in hun herstelproces. Hierin vind ik het belangrijk om vanuit mijn eigen kwetsbaarheid naast de ander te komen staan. Ik geniet ervan dat ik samen met hen een deel van hun reis naar herstel mag meelopen.   

Zelf ben ik ervaringsdeskundig op het gebied van een posttraumatische stressstoornis. Door mijn PTSS ontwikkelde ik vanaf mijn 14e onder andere een eetstoornis en een depressie. Ik ben opgegroeid in een onveilige maar ook een veilige omgeving. De veilige omgeving werd om mij heen gecreëerd als netwerk. Zelf ben ik ervan overtuigd dat dit ervoor heeft gezorgd dat ik in het hier en nu minder gevolgen mag ervaren van mijn traumatische jeugd. Dit gun ik andere mensen ook en ik denk graag mee hoe we dit samen kunnen bereiken.  

Ik hoop met mijn eigen ervaringen en kwetsbaarheid een verbindende factor te mogen zijn.   

Ik vind het belangrijk dat mensen zich ten alle tijde gezien en gehoord voelen en dat men mag ervaren dat eigen regie voorop staat.   

Daarnaast hoop ik dat de ervaringen in mijn eigen herstelproces als inspiratie mogen dienen voor een ander.”

Gerelateerde onderwerpen