Het RET-team uitgebreid met voorzitter Helen Nijhuis. Helen is aanspreekpunt voor RET Twente en Arjanne Rorije voor RET IJsselland. Uiteraard werken ze nauw samen. Arjanne stelde zich al eerder voor, nu is het de beurt aan Helen.

HelenMijn naam is Helen Nijhuis. Ik woon samen met mijn vriend in Twente en heb een samengesteld gezin met vijf jeugdigen. Zelf heb ik twee jeugdigen in de puberleeftijd.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit; o.a. stedentrips, concerten bezoeken, fietsen en wandelen. Binnenkort start ik met Yoga voor een stukje mindset, ontspanning en niet onbelangrijk de balans houden tussen werk en privé.

Inmiddels heb ik de nodige werkervaring opgedaan o.a. in de functies van jeugdbeschermer, ambulant spoedhulp medewerker, systeemtherapeut en ambulant begeleider binnen complexe casussen.

De complexiteit van casussen en soms de schijnbaar uitzichtloze situatie van een gezinssysteem, is voor mij juist een uitdaging om uiteindelijk toch duurzaam, perspectief gerichte hulp op maat te realiseren en toewerken richting normaliseren. Mijn onvermoeibare drang naar resultaatgerichtheid en out of the Box denken, zal zeker van pas komen. 

Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook als ervaringsdeskundige ben ik ervaren als het gaat om scheiding. Verder ben ik actie en resultaatgericht om diverse knelpunten en bijbehorende verschillende belangen tot een samenhangend geheel en gezamenlijk doel te kneden; namelijk in het belang van de jeugdige. En hierbij vooral kijkend naar de mogelijkheden en de eigen kracht van en rondom een gezinssysteem. Ik stap graag in dit avontuur met een enthousiaste open houding, overstijgende blik en verbindend. Genoeg over mij, maar wie ben jij?

Helen is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gerelateerde onderwerpen